Η τέχνη του να ταξιδεύεις.

Η τέχνη του να ταξιδεύεις
Παρόλο που δεν έχω ταξιδέψει τόσο πολύ όσο για να αυτοαποκαλούμαι travel blogger άλλα δεν θα μπορούσα να φτιάξω αυτό το μπλοκ χωρίς να γράφω για πράγματα που αγαπώ! Ένα και από αυτά είναι τα ταξίδια.

Αν και μερικές φορές πιάνω τον εαυτό μου να πέφτει και αυτός στις παγίδες του γιατί να μην ταξιδέψεις (αναφέρω τους λόγους παρακάτωπροσπαθώ να σκέφτομαι τους λόγους του γιατί να ταξιδέψεις που είναι πολύ περισσότεροι.

Τρεις λόγοι που δεν ταξιδεύουν οι άνθρωποι: 
1. Οικονομικό
2. Φοβίες (φοβίες για το άγνωστο,την γλώσσα,την εγκληματικότητα ,φοβίες των αεροπλάνων .)
3. Δεν έχουν παρέα .(αν και υπάρχουν και πολλοί solo travelers)

Τρείς + 1 λόγους γιατί πρέπει να ταξιδεύουμε και μάλιστα όσο πιο συχνά μπορούμε
1. Για να ξεπεράσουμε τις ανασφάλειες που υπάρχουν στο κλειστό μυαλό μας  για τον ρατσισμό.Αν αντιμετωπιστείς εσύ ως ξένος θα καταλάβεις πόσο άσχημα κάνουμε τους μετανάστες της χώρα μας να νιώθουν. Επίσης θα κάνεις καινούργιους φίλους και θα καταλάβουμε ότι οι διάφορες μας είναι μόνο στο μυαλό μας

2. Γιατί λένε ότι το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα που αγοράζεις και σε κάνει πλουσιότερο. Τι εννοώ με αυτό ? Πολύ απλά αυτά που θα μάθεις επιστρέφοντας από τον προορισμό είναι πολύ περισσότερα απο αυτά που θα ξοδέψεις. Θα ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που ούτε καν φανταζόσουν οτι υπάρχουν. Θα γίνεις πιο κοινωνικός θα εμπνευστείς θα δοκιμάσεις καινούργιες  γεύσεις ,θα Χαθείς αλλά μην τρομάξεις! Θα κάνεις γνωριμιές και ίσως φίλους η πολύ απλά αν είσαι ελεύθερος που ξέρεις  ίσως το ταίρι σου δεν είναι συμπατριώτης ( θα σας γράψω άλλο αθρο για το ποιοι είναι οι πιο όμορφοι λαοί για ταίρι 😉 )

3. Για να βρεις τον εαυτό σου ,να  ξεκουραστείς να κλείσεις το κινητό σου για λίγες μέρες και να κάνεις αυτό που θέλεις. Χωρίς να σε νοιάζει αν σε ξέρει κάποιος  (ίσως αυτός να είναι και ο πιο κύριος λόγος που αν μέχρι τώρα δεν σε έκανα να κλείσεις εισιτήριο τώρα θα το έκανες κι όλας).

4. Θα λέτε τις καλύτερες ιστορίες.
Ποιος δεν θέλει να κοκορεύεται με ιστορίες από τα ταξίδια του στα παιδιά και στους φίλους του? Απο μέρη που επισκέφτηκε ,ανθρώπους που γνώρισε μουσεία ή συναυλίες που βρέθηκε.Αν με ρωτάς εμένα αυτά είναι πιο σημαντικά από κάθε γνώση που μπορεί να σου προσφέρει το σχολείο.Και μην φοβηθείτε αν σας συμβούν αναπάντεχα στο ταξίδι σας. Μην ανησυχείτε ανήκουν και αυτά στο νούμερο 2 του γιατί να ταξιδέψεις. Εξάλλου ποιος είπε πως στην ζωή είναι όλα εύκολα? ( ναι με έχουν κλέψει και πήγα να τρελαθώ ,ναι έχει ακυρωθεί πτήση μου και χάσαμε το ταξίδι και χρήματα που είχαμε πληρώσει για ξενοδοχεία, και ναι έχω χαθεί σε μια χώρα που να μην μιλάω καλά- καλά την γλώσσα).

Περιμένω κάτω στα σχόλια να μου πείτε ποιος είναι επόμενος προορισμός που θα  πάτε διαβάζοντας το άθρο μου αν δεν σας έχω ακόμη πείσει περιμένετε ίσως ζηλέψετε από μερικά ταξίδια θα δείτε είναι νωρίς ακόμα.

foto: Venice!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s